Tyborg Halálkomolytalan történetek című elbeszéléskötetének vidám avatója

Kategória: Irodalom, Kultúra 173 1

Tyborg és a kecske Grendel A Nagy

Tyborg Halálkomolytalan történetek című elbeszéléskötetének vidám avatója Jókán a Pali rancson (Nagyszombat megye). Házigazda: Mikécz Pali rancstulajdonos és kötéltáncos. Tyborg történetei novellásított film- és felforgatókönyvek félhosszú változatainak a jegyeit viselik. Jelenetek és groteszk jellegű gondolatmenetek pergően váltják egymást a szövegekben a meglepő kifejletek irányába haladva. A témák egyrészt beleásnak a személyes intimitás mélyszféráiba, másrészt a szlovákiai, nem csak nemzetiségi, kisebbségi problématárból merítenek. 

Könyvavató

2008. június 29-én, egy verőfényes vasárnap délután tartotta könyvavatóját kétnyelvű, vetítettképes kiselőadás formájában Tyborg — aki 50 évesen, 2004-ben született Pozsonyban — a Jóka melletti Pali-rancson Kamenár Horváth Éva előadóművész szövegbemutatóival kísérve. A szövegek magyarul és szlovákul hangzottak el, a vegyes nézőközönségre való tekintettel.

Az idei könyvhétre a Haraszti Mária által működtetett pozsonyi MEDIAN kiadó gondozásában megjelent Halálkomolytalan történetek c. elbeszéléskötetet A. Nagy László politikai védnök és A Nagy Grendel Lajos irodalmi védnök pezsgővel öntötte nyakon — mivel a kecske, amelyen ki akarták próbálni, emészthető irodalmat ír-e Tyborg, időközben jóllakott fűvel, és nem volt hajlandó könyvlapokat falatozni… A könyvbemutatóhoz a fiatal és rendkívül ötletes, tehetséges zenészekből álló alá´szolgálya együttes halálkomolytalan és fergeteges zenei produkciója szolgáltatta a keretet. 

A. Nagy László és Grendel Lajos védnökök kecskepróbája: ám a kecske nem zabálja a kortárs irodalmat, Tyborg hiába biztatja… inkább kiereszti a véleményét folyékony és szilárd formában is, a gyerekek nagy örömére, akik később kedvtelve szétgyúrják cipőjük talpa alatt a természetes élményt… 🙂  Mivel a kecskepróba nem sikerült, a védnökök végül mégiscsak pezsgővel köszöntötték föl az „újszülöttet”. A kötetet aztán a vásárlók dedikáltatták a szerzővel — de Tyborg nemcsak a saját kötetét ajánlotta figyelmükbe, hanem a rendezvényen megjelent Százdi Sztakó Zsolt új kötetét is.

 © MEDIAN kiadó és produceri iroda

home Esemény: Tyborg Halálkomolytalan történetek című elbeszéléskötetének vidám avatója
home Rendező: MEDIAN Kiadó és produceri iroda
loc Helyszín: A Jóka melletti Pali-rancs (www.rancupala.sk)
user Résztvevők: Haraszti Mária, Kamenár Horváth Éva, Tyborg, A. Nagy László, Grendel Lajos
cal Dátum: 2018. június 29.
file Fájlok helye ../2008/2008-06-29 Tyborg
count Fájlok száma: 4
file Fájlok mérete 13,8 GB
time Összidő: 1 óra 08 perc 41 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2010/12/a-kecske-is-megjelent/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVI / Audio Video Interleave
home Profil : DVCPRO
home Adatsebesség: 24,4 Mbps 
home Felbontás: 720 x 576 képpont
home Képarány: 4:3
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: alsó mezővel kezdődő

time Formátum : PCM
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  1 536 kb/s
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

One thought on “Tyborg Halálkomolytalan történetek című elbeszéléskötetének vidám avatója

  1. Pingback: A Grendel Lajos Olvasóterem megnyitása ⋆ SZMAA

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .