M. Nagy László a Pozsonyi Casinóban, Pozsony

Kategória: Hobbi, Kultúra, Portrék 320 0

M. Nagy László a Pozsonyi Casinóban, Pozsony
M. Nagy László

humorinas volt a Pozsonyi Casino vendége 2011. április 26-án. M. Nagy László fotográfus egy ideje többféle hobbinak is hódol: a festés és fafaragás mellett humorinasnak is felcsapott. Műsorát volt kollégái, Könözsi István és Baranyai Lajos vezették be. Az előadás végén Baranyai Lajos újságíró beszélgetett a Helembán élő fotóssal és népdalénekes feleségével, Hegedűs Margittal.

home Esemény: M. Nagy László a Pozsonyi Casinóban, Pozsony
home Rendező: Pozsonyi Casinó
loc Helyszín: Pozsonyi Casinó, Pozsony
user Résztvevők: M. Nagy László, Baranyai Lajos, Hegedűs Margit, Könözsi István
cal Dátum: 2011. április 26.
file Fájlok helye ../2011/2011-04-26 M Nagy László PC, Pozsony
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 7,6 GB
time Összidő: 1 óra 31 perc 42 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2011/05/humorinasnak-lenni-nem-trefa/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 11,2 Mbps max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

M. Nagy László

(* 1943. febr. 20. Rárósmulyad) Fotóriporter. Esti tagozaton érettségizett Pozsonyban (1977), Olomoucban szakérettségizett (1984). 1973–1975-ben a nagykürtösi Haladás fotósa, 1975-től a , majd a Štart és a Šport c. hetilapok fotóriportere. Jelenleg Helembán él. Könyvet írt a kezdő fotósoknak. Fényképsorozatot készített a szlovákiai magyar írókról. Fotóit több egyéni és csoportos kiállításon mutatta be. – Díjak: Duna Mente Nemzetközi Fotópályázat II. díj; Cassova Foto bronzplakett; Mikszáth Kálmán Emlékérem. adatbank 

 

Speciális díjat nyert M. Nagy László Kék pillangó című diaporámája az 1. Magyar Független Speciális Filmszemlén. A rendezvény fővédnöke Törőcsik Mari volt. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület első alkalommal rendezte meg a Magyar Független Speciális Filmszemlét. A kezdeményezés célja az értelmi fogyatékossággal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek integrációjának és elfogadásának elősegítése. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület célja, hogy összehozza a sérült alkotókat a civil függetlenfilmesekkel, hogy együtt, egy eszközzel és egy filmvásznon mutathassák be filmjeiket. A szemle zsűrije (Radványi Katalin egyetemi tanár, Janisch Attila filmrendező és Kulcsár Tamás filmrendező) külön szekcióban értékelte az értelmi fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók és a civil függetlenfilmesek sérültek világáról szóló filmjeit. A szemlére 42 film érkezett több mint hat óra játékidővel. A zsűri a megosztott nagydíj mellett több különdíjat osztott ki. Az egyiket M. Nagy László helembai fotós kapta. „Fotóriporterként több érdekes helyen megfordultam, de nem volt lehetőségem hosszabb időt eltölteni egy-egy helyszínen. Nyugdíjba vonulásom óta több időm jut arra, hogy elmélyedjek a témákban. Hosszabb ideje motoszkált bennem a gondolat, hogy jó lenne diaporámát készíteni az ipolytölgyesi szociális otthon lakóiról. Hosszú napokat töltöttem velük, nagyon intim pillanatokat is sikerült rögzítenem” – nyilatkozta lapunknak M. Nagy László. A zsűri a film kapcsán éppen az intimitást emelte ki, nagyra értékelve a közeli portrék átütő erejét.

M. Nagy László aktív éveiben a Nő, a Štart és a Šport munkatársa volt. A szlovákiai magyar írókról készített fotósorozata és számtalan kiállítása révén nem csak Szlovákia-szerte vált ismertté. Neve Magyarországon is a minőség védjegye. Munkáját több rangos elismeréssel díjazták. Új Szó

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .