Aranykert Bábszínház: A bűvös kendő

Kategória: Kultúra, Színház 314 0

Csepi Zsuzsa, Aranykert Bábszínház
Az Aranykert Bábszínház

Polgári Társulás 2010. december 19-én Pozsonyban a Csemadok székházának nagytermében bemutatta “A bűvös kendő” c. zenés bábjátékát. Rendezte: Csepi Zsuzsa. Zene: Varga Frigyes.

home Esemény: Aranykert Bábszínház Pozsonyban a Csemadok székházának nagytermében bemutatta “A bűvös kendő” c. zenés bábjáték
home Rendező: Csemadok
loc Helyszín: Pozsony, Csemadok székház
user Résztvevők: Csepi Zsuzsa, Aranykert Bábszínház
cal Dátum: 2010. december 19.
file Fájlok helye ../2010/2010-12-17 Bábszínház Csemadok BA
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 4,6 GB
time Összidő: 56 perc 11 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2010/12/aranykert-babszinhaz-a-buvos-kendo/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 11,2 Mbps  max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

Csepi Zsuzsa életében sem állt meg az idő. De mielőtt, mint a mesében:óriási kétségbe esett volna- kapott egy felkérést, hogy vezessen Dunaszerdahelyen egy felnőttekből, méghozzá pedagógusokból álló társulatot. Ekkor született  az Aranykert Bábszínház Társulata, amely ezidén már hatodik éve működik. Nem könnyű, de a leggyönyörűbb feladat ez, vallja Zsuzsa. A leggyönyörűbb, mert egy rendkívül tehetséges, szakmájukat ismerő és szerető tíz emberről van szó, akik a társulatot alkotják, s akik óriási széles skálán terjesztik a bábjátszás csodálatos műfaját munkahelyükön is. Munkájukat most Dunaszerdahely város önkormányzata segíti, s otthont ad ez a kellemes, családias művelődési ház, melynek jelen pillanatban a világot jelentő deszkáin állunk. Tehát Csepi Zsuzsa az Aranykert  bábszínház virágszálaival járja most a magyarlakta vidékek óvódáit, iskoláit, művelődési házait, falvait és városait Pozsonytól Kisgéresig, Királyhelmecen keresztül. Viszi a magyar szót, óvja a magyar nyelvet. Társulatával válogatja a sok bemutatásra kerülendő darabokat, szemezget a magyar irodalom gyöngyszemeiből. Vallja, hogy a legjobb oktatási módszer a báb.Legnagyobb vágya, hogy Felvidéken létrejöjjön egy igazi, magyar állandó jelleggel működő bábszínház, s jó lenne, ha ehhez a nemes törekvéshez talán az Aranykert bábszínház társulata hintené el az első magvakat.

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .