Nagy Erika író-olvasó találkozója Ekecsen

Kategória: Irodalom, Kultúra 150 0

Nagy Erika Zsákutca
Ekecsen,

gyermekkorának színhelyén találkozott olvasóival Nagy Erika. Köztük volt osztályfőnöknőjével is. A Nyárasdon élő Nagy Erika Zsákutca című könyvét a kiadó AB-ART igazgatója, Balázs F. Attila és Monozlai Flóra társaságában mutatták be.A nyugdíjasklubban tartott estet a Tűzvirág énekegyüttes játéka keretezte.

home Esemény: Nagy Erika író-olvasó találkozója Ekecsen
home Rendező: AB-ART
loc Helyszín: Ekecs
user Résztvevők: Nagy Erika, Balázs F. Attila, Monozlai Flóra
cal Dátum: 2011. február 11. 
file Fájlok helye ../2011/2011-02-11 Nagy Erika Zsákutca
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 5,7 GB
time Összidő: 1 óra 18 perc 23 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2011/02/nagy-erika-zsakutcaja/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 9 872 Kbps max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

„A múlt század első felének népszerű prózaműfaja volt a tárca. Rangos írók írták rangos és kevésbé rangos napilapokba. Kosztolányi, Krúdy, Karinthy, Márai és mások, akiket mára többé-kevésbé elfelejtettek. Aztán jött a kommunizmus, napilapok propagandakiadványokká silányultak, a tárca kiveszett belőlük. Nem volt rá szükség. Aztán a hetvenes és nyolcvanas években Magyarországon föltámadt. Ma a nagy, terjedelmes regények vannak a magyar irodalomban divatban, a kispróza újra mostohagyerek lett. A szlovákiai magyar irodalomban is, ha már kispróza, akkor novella.
Nagy Erika nem novellákat, hanem tárcákat ír. Egy-egy helyzetet, karaktert, jelenetet, hangulatot ragad meg. A műfajhoz illő tömörséggel, még olyankor is, amikor csevegős a stílusa. Tömörség, közvetlenség, a nagyot mondás és a dagályosság kerülése. Nagy Erika tárcái élvezetes olvasmányok az olvasóközönség minden rétegét meg tudják szólítani. Kellemes, elgondolkodtató, könnyedséggel és eleganciával megírt prózák.”
Grendel Lajos

Nagy Erika könyve tizennyolc rövidebb írást tartalmaz. Az írónő hol egy érzést, hangulatot, gondolatfoszlányt kap el és fogalmaz meg, hol egy-egy érdekes történetet mesél el a maga tömör, kifejezetten kellemes és többnyire vidám stílusában.
Könnyű és könnyed művekről beszélhetünk, egy olyan gyűjteményes kötetről, amit bárhol, bármikor elővehetünk, lapozhatunk, olvashatunk. Éppen ezért tökéletesen alkalmas egy-egy szabad percünk kitöltésére, de ha nem tudjuk, mivel töltsük el egy magányos szombat délutánunkat, akkor is bátran elővehetjük – megnevettet, elgondolkodtat, néha talán el is szomorít kicsit.
Akár egyetlen szóval is összefoglalhatjuk, jellemezhetjük Nagy Erika első könyvét: elegáns.

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .