Dr. Juhos Ferenc polgármester Nádszeg fejlesztéséről

Kategória: Közélet 402 0

Dr. Juhos Ferenc polgármester
Dr. Juhos Ferenc polgármester

Nádszegről sokat hallani, hiszen pezseg ott az élet. A héten újabb jelentős eseményre kerítettek sort: 2011. április 21-én ünnepélyes keretek között, Simon Zsolt mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter közreműködésével elkezdték kiásni a szociális és egészségügyi központ új részlegének alapjait. Az esemény jelentőségéről Dr. Juhos Ferenc polgármester beszélt.

home Esemény: Dr. Juhos Ferenc polgármester Nádszeg fejlesztéséről
home Rendező: MIT
loc Helyszín: Nádszeg
user Résztvevők: Simon Zsolt, Csicsai Alajos, Juhos Ferenc
cal Dátum: 2011. április 21.
file Fájlok helye ../2011/2011-04-21 Nádszeg
count Fájlok száma: 88 
file Fájlok mérete 11,2 GB
time Összidő: 2 óra 49 perc 32 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2011/04/a-falufejlesztes-uj-eredmenyei-nadszegen/ 
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 7 134 Kbps max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

Nádszeg község Délnyugat-Szlovákiában fekszik, a Duna menti síkság alacsonyabb fekvésű területén, a Kisalföld közepén. Nyugati oldalról a Kis-Duna, északi és keleti oldalról pedig a Feketevíz veszi körül. Története is szorosan kapcsolódik mind a folyókhoz, mind pedig a községet körülvevő ingoványos területhez. A folyók ugyan védelmet is nyújtottak az itt élők számára, de áradásaikkal sokszor veszélyeztették a falu életét. Közigazgatásilag a falu a galántai járáshoz tartozik. Összterülete 2668,5 ha. Lakossága az 1991-es népszámlálás szerint 3761 fő, ebből 3596 magyar nemzetiségű, ami az összlakosság 95,6%-át teszi ki. Vallás tekintetében a falu túlnyomó többsége katolikus (96%). A község polgármestere Juhos Ferenc, alpolgármestere Czakó Ferenc. A községi önkormányzat a falu infrastruktúrájának fejlesztését és az eddig elmaradt beruházások megvalósítását tűzte ki célul. Befejeződött a gázvezeték kiépítése, a helyi telefon- és kábeltévé hálózat kiépítése és a szennyvíz- tisztítóállomás megépítése. Ugyancsak a társadalmi-gazdasági változások tették lehetővé a magánvállalkozások megalakulását is. Az ipar, a kereskedelem, valamint a mezőgazdaság területén összesen 161 magánvállalkozó fejt ki tevékenységet Nádszegen. Honlapja:http://www.nadszeg.sk

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .