Gombaszögi DH Tábor – A református egyház nemzetegyesítő szerepe

Kategória: Esemény, Tábor 162 0

Nemzetegyesítő szerep
Nemzetegyesítő szerep

A református egyház nemzetegyesítő szerepe, Tőkéczki László történésszel beszélget Molnár Árpád missziói és ifjúsági püspöki tanácsos (Szlovákiai Református Keresztyén Egyház). Tőkéczki László történésszel a táborban a kálvinizmusról és a Szlovákiai Református Egyház által nemrég ratifikált református alkotmányról beszélgettünk, amely felvetett pár fontos problémát. Sokan félreértve, Magyarország revíziós törekvéseit látják a csatlakozásban. Nagyon fontos ezért, hogy tudatosítsuk ez közösségvállalás, és nem pedig bekebelezés. Hiszen az egységes alkotmányt már a szlovéniai, délvidéki, erdélyi, kárpátaljai és magyarországi református egyház is aláírta két éve, és nem járt önfeladással egyik fél számára sem.

home Esemény: Tőkéczki László történésszel beszélget Molnár Árpád
home Rendező: Diákhálózat
loc Helyszín: Krasznahorkaváralja, kemping
user Résztvevők: Tőkéczki László, Molnár Árpád
cal Dátum: 2011. július 14.
file Fájlok helye ../2011/2011-07-14 DH tábor, Tőkéczki László, Molnár Árpád
count Fájlok száma: 6
file Fájlok mérete 4,9 GB
time Összidő: 1 óra 0 perc 56 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2011/07/dht-%E2%80%9Edaraboljuk-szet-bel-matyast%E2%80%9D-tokeczky-laszlo-tortenesz/ 
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 6 795 Kbps max. 186,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

Tőkéczki László

1991 óta dolgozik a Hitel szerkesztőjeként, 1994-ben nevezték ki a Valóság főszerkesztőjének s társadalmi munkában részt vett a Protestáns Szemle szerkesztésében. A Duna TV alapító kuratóriumának tagja volt, s ott a történelmi egyházakat is képviselte. Az 1998-ban alapított Református Tehetséggondozó Alapítvány elnöke és alapító tagja a Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítványnak. 1999 óta a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának tagja. 2002-ben a Dunamelléki Református Egyházkerület világi főjegyzőjének választották. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) alelnöke. Évek óta évente kb. 100 előadást tart Magyarországon és a kisebbségi magyarság körében tudományos, egyházi, politikai és közművelődési felkérésekre. 

(Wiki)

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .