Gombaszögi DH Tábor – Életképek, utolsó nap

Kategória: Esemény, Tábor 161 0

20110717 Gombaszögi Nyári Tábor Staff

Életképek

A szervezők utolsó erejükből küzdő csoportjával (és Bettes Pistával) szétszedték a tábort. Láttuk elmenni az RTO-t, a diáksereget, kiüresedni a Királyrétet, kocsmát, söröshordót. Az egésznek vége hangulata volt, mint ilyenkor mindig. Hazaérkezvén viszont azontúl, hogy nem tudtam mit kezdeni a melegvíz intézményével, mikor felütöttem a számítógépem, óriási élmény fogadott. A puding próbája az evés – mindez pár éve még érvényes volt, most inkább az, hogy a puding próbája az, amit – Kürtiesen fogalmazva – a fébukon írnak róla. A közösségi portál pedig tele volt a verebekkel, rumbóval, vadalmával, integető kislánnyal, kesziekkel, krasznahorkai várral, egy szóval gombaszöggel. Lehet jönni itt a statisztikákkal – a számok egyszerre megnyugtatóak és ijesztőek –, a jó érzés mégsem az adatok láttán fogott el igazán, hanem a képeket, a pár soros üzeneteket, a számtalan „vissza akarok menni”, meg „jövőre ugyanúgy, ugyanott” reakciókat olvasva.

Aposztrofáltak minket mini-Tusványosként, ami nagyon is megtisztelő. Hasonlították a tábort a Zentai Nyári Játékokhoz is, ahol szintén több tízezer fiatal fordul meg. S igaz is, hogy szeretnénk ellesni módszereket, együttműködni a többi hasonló rendezvény szervezőivel, de nem akarunk mást utánozni, sőt, talán kezd kialakulni az az egyedi arculat, amitől diák, zenész és előadó számára is piros betűs programként kerül be a naptárba a következő tábor időpontja. Pompás akciót tudhatunk magunk mögött: öt teljes nap, több mint ötven program, és öt és félszáz résztvevő.

Időjárás

Idén, hosszas lobbizás és kilincselés után sikerült az egész hétre beharangozott esős-párás időjárást eltolni. Támogatóink jóvoltában a táborban olyan internetelérés volt a média számára, ami Rimaszombattól keletre legközelebb csak Tokióban érhető el. A keletről jut eszembe: idén volt egy isztambuli látogató is, lám-lám nem csak a szlovmagy társadalmat próbáljuk meg egységbe zárni, de már a török-magyar összeborulásnak is nekiláttunk. Különös megtiszteltetés volt az, hogy a kétnyelvű délszlovákiáért küzdő Anonymusok is megjelentek egy újabb köteg matrica és egy szűkszavú közlemény formájában, melyben kinyilatkoztatták pártoktól való függetlenségüket. A politikai és gazdasági szcénát érintve már hagyományosnak mondhatjuk a csúcsvezetők találkozóját.

Amikor azt írtam, hogy a tábor egyedi arculata kezd kialakulni, erre gondoltam: itt találkozik egymással a diáksereg, kedvenc együtteseik a szabadegyetemre vevő hallgatóság és előadók, az írók és olvasóik, a politikusok és a civil szektor. A jelenlévők pedig, ki-ki igénye szerint, egy tálból barackozhat velük, fikázhat, vagy éppen pártot alapíthat. Mindezt egy pohár bor-sör-rumbó társaságában. 

Orosz Örs, főszervező  

© Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Életképek, utolsó nap
home Rendező: Diákhálózat 
loc Helyszín: Gombaszögi DH Tábor, Krasznahorkaváralja 
user Résztvevők: Orosz Örs,  Czimer Gábor, Kocskovics Péter…
cal Dátum: 2011. július 17.
file Fájlok helye ../2011/2011-07-17 DH tábor, Életképek
count Fájlok száma: 26 
file Fájlok mérete 1,9 GB
time Összidő: 0 óra 23 perc 12 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2011/07/dht-utanunk-az-ozonviz/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 11,5 Mbps  max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .