Gombaszögi DH Tábor, Krasznahorkaváralja – 0. nap

Kategória: Tábor 152 0

Gombaszögi DH Tábor
Gombaszögi DH Tábor, Krasznahorkaváralja 

Az előző év sikerén felbuzdulva a Diákhálózat 2011-ben is megrendezte a Gombaszögi DH Tábort, vagy más néven a Gombaszögi Nyári Tábort. Ez a cseppet sem hagyományos minifesztivál július 12. és 17. között a krasznahorkai autókempingben várta az érdeklődőket. A tábor Krasznahorkán, a vár tövében zajlik majd, nevében mégis a közeli Gombaszöghöz kapcsolódik. Ez utóbbi helyen ugyanis a szlovákiai magyar fiatalok már 1920-as évek óta szerveznek különféle táborokat. Erre a hagyományra kapcsolódik a Diákhálózat és tagszervezetei által megrendezett nyári tábor, amely programjával kiemelt helyet foglal el a többi nyári fesztivál között. Az eseménynek különös aktualitást adott, hogy a Diákhálózat 2011-ben megalapításának huszadik évfordulóját ünnepelte.

home Esemény: Gombaszögi DH Tábor, Krasznahorkaváralja
home Rendező: Diákhálózat 
loc Helyszín: Krasznahorkaváralja, kemping
user Résztvevők: Orosz Örs, Tokár Géza, Stubendek Attila 
cal Dátum: 2011. július 12.
file Fájlok helye ../2011/2011-07-12 DH tábor, Életképek
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 1,4 GB
time Összidő: 0 óra 17 perc 53 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2011/07/diakhalozat-tabor-krasznahorka-oszefoglalo/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 11,5 Mbps max. 16,0 Mbps 
home Felbontás: 1 440 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3 / Audio Coding 3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

A Diákhálózat hagyományos GOMBASZÖGI Nyári Táborát ötödször rendezik Krasznahorkaváralján. A szervezők napok óta készülődnek. A nulladik napon érkezni kezdenek a táborlakók is. A kézzel festett (befújt) bögrék amolyan tábori csajkákként működnek majd: rizottó csalamádéval, a lecsó, a paprikáskrumpli egyaránt vételezhető bele. Ha meg az ember kávéra, sörre vagy egyéb folyadékra áhítozik, hörpölheti a bögrécskéjéből. A tapasztaltabbak azon nyomban vesznek hozzá övre akasztható tartókapcspot is, mert ha eltűnik a bögre, hogy mehet az ember sörre?

Amit a Google mond rólunk és rólatok

https://www.gombaszog.sk/2011/07/10/amit-a-google-mond-rolunk-es-rolatok/

Júliusban újra Gombaszögi DH Tábor Krasznahorkán

http://www.bumm.sk/archivum/2011/06/13/56567_juliusban-ujra-gombaszogi-dh-tabor-krasznahorkan

 

A Gombaszögi Nyári Tábor a Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon tanuló Felvidéki egyetemisták szervezetének, a Diákhálózatnak, tagszervezeteinek és még további több tucat civil szervezetnek a nyaranta (általában július közepén) tartott fesztiválja, tábora és szabadegyeteme. Eredetileg a Szalóc községhez tartozó Gombaszögön, a cseppkőbarlang melletti kempingben tartották (innen a név), de igazi felvirágzására és közismertségére a 2005-től 2015-ig tartó krasznahorkaváraljai időszak alatt került sor.[forrás?] 2016-ban ismért Gombaszögön kerül megrendezésre. A szlovákiai magyar fiatalság legnagyobb nyári rendezvénye, a meghívott zenekarok révén zenei fesztiválként, a meghívott előadók révén szabadegyetemként és társadalmi kerekasztalként is működik. Főszervezője 2009 óta Orosz Örs, a szervezési feladatokat 2012 óta a Sine Metu Polgári Társulás látja el. (Wiki)

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .