Kincskeresők XV, 2. nap

Kategória: Esemény, Kultúra, Verseny 73 0

Rancsó Kamilla, Lucza ÁKos II. Rákóczi Ferenc, Mentor TT

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT 2019-ben 15. alkalommal hirdette meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját. A Kincskeresők megnyitóján Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke köszöntötte a versenyzőket, majd a politikusok következtek. A XV. országos konferenciát idén 2019. november 13–14-én tartották a galántai Viktória panzióban.Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciájára a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben pályázhatnak a diákok.

A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, illetve tárgyi emlékek bemutatásával. 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT 2019-ben 15. alkalommal hirdette meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek megismertetése 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, ill. tárgyi emlékek bemutatásával.

Célcsoport:

Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételek: Jelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával.

A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse vagy az adott témában jártas történész, muzeológus, helytörténész stb.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) és az írásbeli összefoglaló végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, szül. éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Értékelés:

Arany, ezüst, bronz sávos minősítés, az előadás és témaválasztás alapján. Minden előadó diák oklevélben és könyvjutalomban részesül.

Az országos konferencia időpontja és helyszíne: 2019. november 13–14., Galánta (Viktória panzió, Železničiarska 1556/27, Galanta)

.  © Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Kincskeresők XV – helyi értékeket kutató diákok konferenciája
home Rendező: SZMPSZ, Mentor TT
loc Helyszín: Viktória panzió, Galánta
user Résztvevők: Fekete Irén, Szanyi Mária, Gőgh Leona,,Kariž Dominika,Varga Vivien,Erdélyi Flóra,Szabó Réka,Merva Márk,,Horváth Barbara,,Fejes Bettina,Hajtman Zsófia,Roskó Dominik,Varga Lili,Szünet,,Kulacs Evelin,György Emese Virág,Kerek Ibolya Anna,Kerek Flóra Lilla,Balla Éva,,Bölcs Virág Panna,Božaky Kristóf,Izsóf Veronika,Rajnoha Levente, ,Béres Anilla,,,,Hagony Zoé,Mihalovič Veronika,Zajos Kincső,Rontó Zsolt,Melečky Ambrus,Halász Alex,Szolga Rebeka,Kempski Sára,Pásztor Réka,,Bereznai István,,Mácsai Márk,Marosi Botond Máté,Chládek Tamás,,Bukovský Dorottya,,Chládek Dániel,,Sasák Dávid,,Daru Csenge,Daru Emese, Pék László,
cal Dátum: 2019. november 13.
file Fájlok helye ../2019/2019-11-13 Kincskeresök XV
count Fájlok száma: 13 
file Fájlok mérete 64,4 GB
time Összidő: 6 óra 20 perc 24 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2019/12/kincskeresok-xv-elet-az-erdoben-es-a-hatarban/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: MPEG-4 AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2
home Adatsebesség: 35 Mbps  max. 38,0 Mbps 
home Felbontás: 1 980 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .