Színes Szlovákia/Szlovákia Színes

Kategória: Kultúra 128 0

Színes Szlovákia

A Minorma társulás Színes Szlovákia/Szlovákia Színes című projektjének célja a kisebbségi kultúrák közelebb hozása, a társadalmi különbségek elfogadásának elősegítése és az ilyen különbségek pozitív értelmezése. A szervezet 2020. február 26-án a pozsonyi KC Dunaj kulturális központban színes programmal várt mindenkit.

Lucia Molnár Satinská bevezetője után Veres István előadása következett 10 dolog, amit csak a szlovákiai magyarok tudnak címmel, a szöveg szlovák fordításának kivetítésével.

Igazából nem is különbözünk annyira egymástól, mindannyian elsősorban emberek vagyunk.  Minden egyes nyelvnek, kultúrának és nemzetiségnek, megvan a  gyönyörűsége és értéke.  

A Színes Szlovákia/Pestré Slovensko

nevet viselő projektünk célja, hogy a kisebbségek kultúráját emancipáljuk és közelebb hozzuk azt az emberekhez, hogy az egyes kisebbségeket pozitívan ítéljék meg, kultúrájukat pedig értékként kezeljék, amely fontos eleme Szlovákia sokszínű társadalmának. Napjainkban, amikor ez egyre jobban felejtődik el, igazán fontos magunkat emlékeztetni arra.

Olyan időkben, amikor egyre nagyobb teret kapnak a hamis eszmék; növekszik a társadalmi feszültség,a hamis információk lavinája egyre több elmét terít be; a gyűlölet pedig vakon vezeti az embereket, ezeket az értékeket még inkább ki kell hangsúlyozni. Hiszen “az a társadalom amelyben a gyűlölet uralkodik, önmagát pusztítja.”

Minorma 

egy újjászületett polgári társulás Szlovákiában. Az intézet a Szlovákia területén élő etnikai és nemzeti kisebbségek kulturális, gazdasági, szociális és jogi érdekeinek képviseletét tűzte ki céljául, továbbá a fiatal tehetségek támogatását. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy értékeink és identitásunk megőrzésének legfőbb záloga a ma élő és működő kultúra fejlesztése és támogatása. Társulásunk ezért igyekszik megszólítani és elérni mindenkit, rámutatni, hogy minden amiben különbözünk, az ami igazán összetart minket.

Kamera: Pálszegi Tibor

 © Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Színes Szlovákia/Szlovákia Színes
home Rendező: Minorma Polgári Társulás
loc Helyszín: KC Dunaj, Pozsony
user Résztvevők: Lucia Molnár Satinská, Veres István
cal Dátum: 2020-02-26
file Fájlok helye ../2020/2020-02-26
count Fájlok száma: 2
file Fájlok mérete 5,2 GB
time Összidő: 0 óra 33 perc 40 másodperc
home Előnézet: https://vimeo.com/394813845
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L5.1
home Adatsebesség: 22 Mbps  max. 24 Mbps 
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AC3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: