Zolcer János – Gorbacsov titkai

Kategória: Irodalom 40 0
Zolcer János
Zolcer János

Gorbacsov titkai – Zolcer János könyvbemutatója Pozsonypüspökin 2021. május 16-án. Sok könyv született Gorbacsovról: mind ő maga, mind kutatók, történészek, írók is részletesen leírták életét és munkásságát. Amit Gorbacsov írt, az érthetően egy szubjektív monológ önmagáról. Amit mások írtak róla, azok többnyire tudományos munkák, értekezések, amelyeknek írói legtöbbször egyáltalán nem, vagy csak egy interjú erejéig találkoztak Gorbacsovval.

Gorbacsov titkai

Zolcer János egy filmforgatás kapcsán végigjárta Gorbacsovval élete legfontosabb állomásait: szülőfaluját, a Kremlt, a Moszkva melletti dácsáját, a Kaukázust, Németországot, Izraelt, Amerikát…

Heteket töltöttek együtt Gorbacsov volt politikai partnereivel. Köztük volt George H.W. Bush, Helmut Kohl, Simon Peresz, Hand-Dietrich Genscher, Fidel Castro, Jasszer Arafat, II. János Pál pápa…

Sok könyv született Gorbacsovról: mind ő maga, mind kutatók, történészek, írók is részletesen leírták életét és munkásságát. Amit Gorbacsov írt, az érthetően egy szubjektív monológ önmagáról. Amit mások írtak róla, azok többnyire tudományos munkák, értekezések, amelyeknek írói legtöbbször egyáltalán nem, vagy csak egy interjú erejéig találkoztak Gorbacsovval.

Nekem szerencsém volt: kapcsolatunk immár húszéves! Ez alatt személyiségének sok oldalát megismertem. Írásom egy barát objektív szemszögéből mutatja be őt, nagyon közvetlen, személyes élmények alapján. És ezért lett más ez a könyv, mert módom volt Gorbacsovot elkísérni élete minden fontos helyszínére, sok-sok beszélgetést folytatni vele – és mindezt ötvözve származásom, múltam, személyes élményeim, munkám és kapcsolataim idevágó élményeivel… Ilyen egyveleg még nem született róla!

A sors ugyan nem volt hozzá mindig kegyes, de ez számára lényegtelen. Hiszen az életében volt idő, amikor ő irányíthatta a sorsot! Ez bizony csak nagyon keveseknek adatik meg! Mihail Szergejevics Gorbacsov azonban ezen kevesek egyike!”

  © Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Zolcer János könyvbemutatója Pozsonypüspökin
home Rendező: Csemadok 
loc Helyszín: Pozsonypüspöki, Vetvár 
user Résztvevők: Zolcer János, Csáky Pál, Jégh Izabella 
cal Dátum: 2021. május 16.
file Fájlok helye ../2021/2021-05-16 Zolcer János PP
count Fájlok száma: 17 
file Fájlok mérete 38,19 GB
time Összidő: 2 óra 32 perc 20 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2021/05/gorbacsov-titkai-zolcer-janos-konyvbemutatoja-pozsonypuspokin/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.1
home Adatsebesség: 24 Mbps
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .