Tündérkert Dunaszerdahelyen

Kategória: Esemény, Fesztivál, Kultúra 42 0

Tündérkert 2021

Június 20. és 23. között zajliott a Városunkért Polgári Társulás Tündérkert 2021 művészeti fesztiválja Dunaszerdahelyen. Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak – egész este folyamán.
Kreatív foglalkozás képzőművészek vezetésével-Oros Eszter, Tarcsi Alica és Csörgey Tünde vezetésével. Egy estére megelevenednek a régmúlt idők csalóközi tündérvilágának színpompás és titokzatos alakjai. Te is részese lehetsz e különleges élménynek, saját, általad készített ruhákkal és virágkoszorúval, csodás arcfestéssel. A lidérc sokadalom egyik tagjává válhatsz, hogy együtt ünnepelhessük a nyári napforduló ősi ünnepét.

16.00 Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes. Fellépnek a Picik, az Aprók és a Kis csoportok.

17.00 A Fókusz Gyermekszínpad bemutaja: Érzelmek szivárványa
Az evolúciós pszichológia szerint hat alapérzelemmel születünk. Vajon melyek ezek? S vajon mi irányítjuk érzéseinket, vagy azok irányítanak minket? Előadásunkban az érzelmek színes világába kalauzoljuk el nézőinket!
Írta: Jarábik Gabriella – Kiss Judit Ágnes – Kuklis Katalin.
Rendezte: Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin.

18.30 Bada Bing koncert
Stíluskavalkád jellemzi a zenekart, viszont pont a különbségeknek köszönhető, hogy amikor négyen összejönnek, abból egyfajta közös energia szabadul fel, ami visszaköszön a színpadon, akár a zenét, akár az előadásmódot tekintve. Bátran lavíroznak a hip-hop, a metal, a reggae, a punk és egyéb stílusok között. Posztós Gabriel- ének Antal András- basszusgitár Simon Attila- gitár Antal Gábor- dob.

19.00 Fabók Mancsi bábszínháza bemutatja:
A halhatatlanság országa c. bábjátékot
Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot eltölt, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül a Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért…

19.30 Csallóközi néptáncegyüttes és a Pósfa zenekar
A felnőttek. Megérve, tapasztalva …egyben a szív és a fej tudása. Öröm van, önfeledtség, tánc, jelenlét a pillanatban.

21.00 Rituális tűzgyújtás. Közreműködnek: Varga Mónika, Petőcz László

21.00 Herczku Ági és a banda koncert
Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik.
A szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A szokottnál is színesebb zenei világ, megindító bolgár és magyar ballada, játékos kétnyelvű tücsöklakodalom. A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.
A zenekar tagjai: Herczku Ágnes – ének, Nikola Parov – nyckelharpa, gitár, hegedű és sok más hangszer, Hegedűs Máté – hegedű, Pálházi Bence – hegedű, Herédi Zsombor – harmonica, Molnár Péter – nagybőgő, Fekete Márton – brácsa.

22.30 Tűzugrás
Egy régi, csallóközi hagyományt, a tűzugrás rituáléját elevenítjük fel. Testileg, lelkileg felkészülünk az előttünk álló napokra, hiszen június 21. után hosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, apával, anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat a szeretteinkkel, a közösséggel. Közreműködik: Antal Ágota © Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Tündérkert
home Rendező: Városunkért Polgári Társulás
loc Helyszín: Dunaszerdahely 
user Résztvevők: Antal Ágota, Németh Éva, Herczku Ágnes, Hegedűs Máté, Pálházi Bence, Varga Mónika, Petőcz László, Pósfa, Csallóközi,Jarábik Gabriella, Kuklis Katalin, Fókusz Gyermekszínpad, Oros Eszter, Tarcsi Alica, Csörgey Tünde
cal Dátum: 2021. június 21.
file Fájlok helye ../2021/2021-06-21 Tündérkert DS
count Fájlok száma: 18 + 8
file Fájlok mérete 66 GB + 18,76
time Összidő: 5 óra 59 perc 03 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2021/07/a-csallokozi-neptancegyuttes-es-a-posfa-zenekar-a-tunderkertben-4/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2 – Base Media v2
home Adatsebesség: 34,5 Mbps – 31,2 Mb/s
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps – 125 kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .