A magyar kultúra napja – országos emlékünnepség 2022

Kategória: Kultúra 42 0

A magyar kultúra napja - országos emlékünnepség

A Csemadok évek óta megszervezi a magyar kultúra napja alkalmából központi ünnepségét Galántán. Ez alkalomból adják át az arra érdemes személyiségeknek a Csemadok Életmű Díjat, a Csemadok Közművelődési Díjat, valamint a Gyurcsó Istvánról és Fábry Zoltánról elnevezett díjakat is. A rendezvényen felvidéki magyar művészek színesítik a programot.

A díjátadón az ünnepi műsorban Tóth Tünde szavalt, fellépett a gímesi Bencz Zsolt, aki tárogatón játszott. A vezekényi Benedek Máté az Almát szemétér’ című népmesét adta elő. A Peredi Férfi Daloskör Jónás Katalin vezényletével peredi népdalokat énekelt. A nagyfödésemi Tóth Friderika Gyurcsó István Európában című versét monda el. Az Éberhardon élő Reiter István hegedűművész Fritz Kreisler Londonerry Air ír dalát játszotta. Elhangzott még Liszt Ferenc Magyar ünnepi dala a Komáromi Concordia Vegyes Kar előadásában Stubendek István vezényletével. Petőfi Sándor A magyar nemzet című versét Józsa Mónika szavalta el, majd a komáromi énekkar el is énekelte. Csorba Győző Kodály című művét Stubendek Katalin adta elő, amit videóról játszottak be. A díjazott Kertész Attila vezényletével felhangzott Kodály Zoltán 114. genfi zsoltára. Az ünnepség végén Erkel Ferenc Himnusza is felcsendült, amelyet Tarnóczky István játszott zongorán, és a két énekkar együtt énekelte a közönséggel.

© .

home Esemény: A magyar kultúra napja
home Rendező: Csemadok 
loc Helyszín: Galánta, VMK 
user Résztvevők: Bárdos Gyula, Jégh Izabella, Kertész Attila, Józsa Mónika, Reiter István, Balta Aranka, Cerovský Gyula, Rigó Sándor, Varga Éva, Varga Lia, Varga Norbert, Mézes Rudolf, Köteles László, Tóth Miklós, Losonszky Margit,Jókai Mária 
cal Dátum: 2022. január 23.
file Fájlok helye ../2022/2022-01-23 MKN Galánta EventCrew
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 2,81 GB
time Összidő: 2 óra 57 perc 45 másodperc
home Előnézet: https://youtu.be/XwTLQA5WCmw
info Létrehozó: EventCrew

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.1
home Adatsebesség: 2 124 kb/s
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 60,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: változó
time Adatsebesség  128 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 44,1 kHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .