Bíro Szabolcs interjú

Kategória: Interjú, Irodalom, Kultúra 130 0

Bíró SzabolcsBÍRÓ SZABOLCS mutatja be új és még újabb köteteit: a tavasszal napvilágot látott Sub Rosát és a december 17-én Dunaszerdahelyen startoló Az ötödik parancsolat című művét. Bíró Szabolcs 1988. július 29-én született a felvidéki Dunaszerdahelyen. Az írói vénát minden bizonnyal édesapjától örökölte, és már kisgyermekként versikéket, rövid történeteket fabrikált. A versírással később felhagyott, a próza szerelmese lett. Tizenöt évesen kóstolt bele először a novellaírásba, eleinte főleg a fantasy műfajához és a kalóztörténetekhez vonzódott. Tizenhat évesen, gimnazistaként kezdett aktív kulturális tevékenységbe: íróként, újságíróként, az iskolaújság főszerkesztőjeként és énekesként is bontogatta szárnyait. Prózai művei mellett 2006-tól több száz cikke jelent meg az Új Szó, a netBarátnő, az ekultura.hu, a Vasárnap, a Napvilág.Net, a PRESStige, a Penna Magazin és aSzél-Járás hasábjain. 2010 októberétől 2012 januárjáig könyv- és filmkritikusként dolgozott a szlovákiai magyar Pátria Rádiónál. 2013-ban Vissza a középkorba! címmel önálló rovatot jegyzett aCsallóköz c. regionális hetilapban.

Regényíróként 2007-ben debütált, Francis W. Scott néven, mely álnév alatt összesen hat könyve jelent meg. 2010 első napjától kezdve kizárólag polgári nevén publikál, saját bevallása szerint székirodalmat ír, és egyre megszállottabban fordul a középkor felé. Első komolyabb sikerét Sub Rosa c. regényének köszönheti, mely három különböző kiadást is megért, a szakmai hírnevet azonban a kétkötetes minisorozatként (Kelet oroszlánja és Az utolsó vörös barát alcímekkel ellátva) és egyetlen vaskos kötetben is megjelentNon nobis, Domine hozta meg számára. 2014-ben megjelentRagnarök c. regényével rövid kitérőt tett a vikingek és az óskandináv mitológia világába, ám azután ismét visszatért a magyar középkorhoz, és tervei szerint jó pár évig kizárólag az Anjouk egyes kötetein kíván dolgozni.

home Esemény: Interjú Bíro Szabolcs íróval
home Rendező: MIT
loc Helyszín: Dunaszerdahely
user Résztvevők: Bíro Szabolcs
cal Dátum: 2010. november 18. 
file Fájlok helye ../2010/2010-11-18 Bíro Szabolcs interju
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 628,8 MB
time Összidő: 5 perc 08 másodperc
home Előnézet: http://www.televizio.sk/2010/11/biro-szabolcs-uj-konyvei/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC
home Profil : High@L4
home Adatsebesség: 16,0 Mbps max. 18,0 Mbps
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: váltottsoros
home Sorváltási sorrend: felső mezővel kezdődő

time Formátum : AC-3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  256 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .