Dunszt-estek – Metabolikus mumusmacskák

Kategória: Irodalom, Kultúra, Zene 127 0

mumusmacskák

Slammerek és költők estje 2019. június 15-én 18 órától a dunaszerdahelyi NFG Klubban a DUNSZT-estek sorozat rendezvényeként. Vendégek: André Ferenc költő, slammer; Horváth Benji költő, slammer; VJ Lamaskier. Moderátor: Rizsányi Attila szerkesztő, kritikus. A kolozsvári Beatwándort többféleképp próbálták már meghatározni. Leggyakrabban talán az audiovizuális költészetet említik velük kapcsolatban. Ezen belül is leginkább a többnyelvűség, a vers, a slam poetry, a spoken word, az erőteljes vizualitás, zajok, gitár-riffek, és daltöredékek variálása jellemzi a három erdélyi előadó performanszát.

A csapat fellépése előtt a két frontembert, André Ferencet és Horváth Benjit nemcsak a formáció, hanem saját maguk meghatározásáról is kérdezzük, azaz költészetről és slammelésről, a szövegek könyvborítók közé sajtolásáról, mindezt 2018-ban megjelent köteteik, a Szótagadó és A Dicsőséges Európa fényében.

André Ferenc 1992-ben született Csíkszeredában, jelenleg Kolozsváron él. Költő, slammer, műfordító, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója, a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör tagja, a Bretter György Irodalmi Kör elnöke. Első kötete 2018-ban jelent meg a Jelenkor Kiadónál.

Horváth Benji (Horváth Előd Benjámin) 1988-ban született Marosvásárhelyen. Költő, slammer, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője. Eseményszervezéssel és tehetséggondozással is foglalkozik. A Bruthalia Alkotókör, az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör tagja. 2006 óta publikál verset, ír publicisztikát és újabban prózával is próbálkozik. Versei megjelentek arab és román nyelven is. Kötetei: A cseplini díva (Koinónia, Kolozsvár, 2009); Beatcore (Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár–Budapest, 2015); Az amnézia útja (József Attila Kör – Prae.hu, Budapest, 2016).

 © Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Dunszt-estek – Metabolikus mumusmacskák
home Rendező: Dunszt PT
loc Helyszín: Dunaszerdahely, NFG Klub
user Résztvevők: André Ferenc; Horváth Benji, Rizsányi Attila
cal Dátum: 2019-06-15
file Fájlok helye ../2019/2019-06-15 Dunszt Metabolikus mumusmacskák
count Fájlok száma: 14
file Fájlok mérete 88,8 GB
time Összidő: 05 óra 08 perc 11 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2019/11/metabolikus-mumusmacskak-1-nincs-az-a-penz/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.1
home Adatsebesség: 43,8 Mbps  max. 49,2 Mbps 
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 25,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : PCM
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  1536 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .