A Pátria Választási stúdiója

Kategória: Közélet, Politika 86 0

Választási stúdió a Pátriában

Február 29-én, szombaton választottunk, 2020. március 1-jén, vasárnap pedig a Pátria Rádió Választási stúdiójában értékelték az újságírók, elemzők és politikusok az eredményeket.

Az MKÖ-ban tömörült három politikai formáció elnökei, Menyhárt JózsefMózes Szabolcs és Simon Zsolt is értékelték a választások eredményét. A közvéleménykutatások eredményeit kommentálva az is előjött, hogy a magyar választói potenciál négyévente tíz-tizenöt ezer fővel csökken. A Parlamentbe került pártok magyar nemzetiségű tagjai közül a stúdióba Filip Mónika (SaS) a belügyminisztérium államigazgatási osztályának igazgatója és Grendel Gábor (OĽaNO/NOVA)  az Egyszerű Emberek Mozgalom eddigi árnyék-kormányának belügyminisztere ült le beszélgetni. 

Civilek

Szapu Marianna filozófust, Öllös László politológust, Lampl Zsuzsanna szociológust és Petőcz Kálmán emberi jogi szakértőt is arról faggatta Rácz Vince, hogy mit gondolnak a választás eredményéről. A vendégek kiemelték, hogy jelentősen megnövekedett a szlovák pártokra szavazók aránya a magyar nemzetiségű választók körében.

Bugár Béla, a HÍD elnöke – aki a második helyen szerepelt a választási listán – elmondta, hogy nem számítottak ilyen gyatra eredményre. Hangsúlyozta a párt érdemeit, de – a forradalmi hangulatra hárítva a kevés szavazatot – elismerte, hogy a párt szavazóinak jelentős része a Matovič-féle OĽaNO pártot támogatta.

A 4 órás élő választási műsorban Rácz Vince mikrofonja előtt megszólalnak győztesek és vesztesek, elemzők és politikusok. 11 órától pedig az Eszme-csere választási különkiadását nézték-hallgathatták meg az érdeklődők.

© Magyar Interaktív Televízió

home Esemény: A Pátria Választási stúdiója
home Rendező: Pátria
loc Helyszín: RTVS Piramis
user Résztvevők: Bárdos Gyula,Ravasz Ábel, Menyhárt József, Mózes Szabolcs, Simon Zsolt, Zsoldos Ákos, Hangácsi István, Filip Mónika, Grendel Gábor, Szapu Marianna, Öllös László, Lampl Zsuzsanna, Petőcz Kálmán, Bugár Béla
cal Dátum: 2020. február 29.
file Fájlok helye ../2020/2020-02-29 Választási stúdió a Pátriában
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 30,53 GB
time Összidő: 3 óra 2 perc 26 másodperc
home Előnézet: https://www.televizio.sk/2020/03/a-patria-valasztasi-studioja-bugar-bela/
info Létrehozó: Magyar Interaktív Televízió

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2
home Adatsebesség: 22 Mbps  max. 25 Mbps 
home Felbontás: 1 920 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AC3
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  384 Kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .