Igenis, miniszterelnök úr! – Somorjai Kaszinó vitaest

Kategória: Kultúra 55 0

Igenis, miniszterelnök úr! - Somorjai Kaszinó vitaest

A Somorjai Kaszinó Igenis, miniszterelnök úr!  vitaestje lehet, hogy egy rövid, történelmi időszakot zár le, mikoris magyar miniszterelnöke van/volt az országnak.
Beszélgethetünk arról, hogy értékelhetjük-e a kormány 5-hónapos tevékenységét szuperlatívuszokban (legjobb volt az országnak – az idézetben úgy említve: nemzetnek), vagy sikerül-e jó irányba terelni az ország gazdaságát és javítani az államháztartás helyzetén, vagy hogy megállítható-e a fiatalok kivándorlása az országból?
Vendég: ÓDOR LAJOS miniszterelnök
Házigazda: Nyárfás Károly, a Somorjai Kaszinó szervezője

Életrajz

Ódor Lajos (Komárom, 1976. július 2. –) szlovákiai magyar közgazdász, egyetemi oktató, Szlovákia miniszterelnökének és a pénzügyminisztérium volt tanácsadója, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke. 2023. május 15-től Szlovákia miniszterelnöke, egyben az ország első magyar származású kormányfője.

1976-ban született a szlovákiai Komáromban. Az általános iskola első négy osztályát egy csallóközi faluban, Nagykeszin végezte, majd a felső tagozatot már az ekeli általános iskolában járta ki. A komáromi magyar tannyelvű gimnáziumban (ma Selye János Gimnázium) tett érettségit követően a pozsonyi Comenius Egyetem Matematika-Fizika Karán végzett, méghozzá matematika-management szakra specializálódva.

2006 januárjában a Szlovák Nemzeti Bank Tanácsának a tagja és a kutatásért felelős igazgató lett. 2015 szeptemberében az Európai Unió Független Költségvetési Tanács Szövetségének alelnöke lett, a tisztséget 2017 októberéig töltötte be.  2018. február 20-án nevezték ki a Szlovák Nemzeti Bank alelnökévé.

2016 januárjától vendégprofesszorként tevékenykedik a Közép-európai Egyetemen (CEU).  Magyarul, szlovákul és angolul beszél. A Pozsonyi Magyar Szakkollégium (PMSZ) Tanulmányi Tanácsának a tagja. 2023. május 7-én, miután elmélyült a szlovákiai kormányválság és ügyvezetői tisztségéről is lemondott Eduard Heger korábbi miniszterelnök, Zuzana Čaputová elnök őt jelölte meg mint lehetséges utódot, hogy az előrehozott választásokig szakértői kormány élén vezesse az országot.[1] Az Ódor-kormány 2023. május 15-én lépett hivatalba.

© Magyar Interaktív Televízió.

home Esemény: Igenis, miniszterelnök úr! – Somorjai Kaszinó vitaest
home Rendező: Somorjai Kaszinó
loc Helyszín: Mozi klub, Somorja 
user Résztvevők: Ódor Lajos, Nyárfás Károly 
cal Dátum: 2023. október 12.
file Fájlok helye ../2023/2023-10-12 Igenis, miniszterelnök úr! – Somorjai Kaszinó vitaest
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 2,18 GB
time Összidő: 1 óra 52 perc 56 másodperc
home Előnézet: https://www.facebook.com/somorjai.kaszino/videos/569342775317577
info Létrehozó: Somorjai Kaszinó

time Formátum: MPEG-4 AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2
home Adatsebesség: 2 695 kb/s
home Felbontás: 1 980 x 1 080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 30,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC SBR
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  64,0 kb/s
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 48,0 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .