Kodály Zoltán Gimnázium Galánta 70. évfordulója

Kategória: Esemény, Oktatás 39 0

Kodály Zoltán Gimnázium

A galántai Kodály Zoltán Gimnázium 2023. Október 14.-15.-én ünnepelte megalapításának 70 éves évfordulóját. Nemcsak a gimnázium, de egykori diákjai is ünnepeltek, akik 1963 júniusában érettségiztek akkor még a galántai Tizenegy éves Középiskolában.
A 60 éves érettségi találkozó alkalmából visszatekintettek az iskolai évekre. Az első találkozásra az iskola falai között, ahol várakozással és kételyekkel tele várták, hogyan fognak megfelelni a gimnáziumi követelményeknek és elvárásoknak. Kíváncsian várták milyenek lesznek a tanáraik és hogyan tudnak majd megbirkózni a tananyaggal.
A gimnáziumi évek rövid időre meghatározó időszak lett az életükben. Jó érzéssel emlékeztek vissza a közös kirándulásokra, az iskolai bálokra, a pozsonyi színházi látogatásokra, nyári táborozásokra, diák szerelmekre és még a brigádokra is, amik nem voltak nagyon népszerűek.
Köszönettel adóznak tanáraiknak, akik úgy irányították őket, hogy magyar anyanyelvű diákként is helyt álljanak a továbbtanulásban, a munkahelyükön és az élet minden területén, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy mindannyian többé-kevésbé sikeres életpályát mondhat magának.
Mindannyian megküzdöttek az érvényesülésükért, családjukért és szeretteikért. A 60 év elteltével ebben a változó, bizonytalan, rohanó világban megtanulták, hogy örülni kell a pillanatnak és egymásnak is, mert sajnos az osztályból ez már nem mindenkinek adatott meg. Szomorú pillanat volt a megemlékezés nemcsak az elhunyt osztálytársaikról de az osztályfőnökeikről is, akik példamutatásukkal formálták a diákjaikat. Örök értékekre, az anyanyelv megőrzésére és szeretetére, kitartásra, sportszerűségre és az egymásra való odafigyelésre tanították őket.
Az érettségi 60 éves évfordulójának emlékére a Kodály Zoltán Gimnázium igazgatója Mgr. Marsall János megbecsülésük jeléül emléklapot adományozott a volt diákoknak.
Mgr. Gadusné Gálffy Georgina

© Kodály Zoltán Gimnázium.

home Esemény: Kodály Zoltán Gimnázium Galánta 70. évfordulója
home Rendező: Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta
loc Helyszín: Galánta
user Résztvevők: Marsall János, Gadusné Gálffy Georgina,Berényi József, Kolek Péter, Fekete Irén, Mézes Rudolf, Peter Černý, Zsidó János, Édes Ákos, Tsízió Diákszínpad, Varsás éneklőcsoport és a Bendő zenekar, Bukovsky Dorottya, Bergendi Barnabás, Lukács Tímea, Tyukos Boglárka…
cal Dátum: 2023. október 14.
file Fájlok helye ../2023/2023-10-14  Kodály Zoltán Gimnázium Galánta 70. évfordulója
count Fájlok száma:
file Fájlok mérete 3,72 GB
time Összidő: 3 óra 34 perc 45 másodperc
preview Előnézet: https://youtu.be/Dl6fu8aLiEo
info Létrehozó: Authentic Visual

time Formátum: AVC / Advanced Video Codec
home Profil : High@L4.2
home Adatsebesség: 2347 KBps
home Felbontás: 1 920 x 1080 képpont
home Képarány: 16:9
home Képkockasebesség: 50,000 fps
home ColorSpace/SUB: YUV / 4:2:0
home Sorváltás típusa: folytonos
home Sorváltási sorrend: progresszív

time Formátum : AAC LC
time Adatseb. mód: állandó
time Adatsebesség  128 kbps
time Csatornák #: 2 csatorna
time Mintavételezés: 44,1 KHz

 

HIRDETÉS

Hasonló bejegyzések

Add Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .